به گزارش خبرگزاری حوزه، محمد رضا حاجی رضا در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل جهاد کشاورزی قم برگزار شد، بیان داشت: این طرحها در حوزههایی همچون آب و خاک و امور فنی و مهندسی، دام و طیور، صنایع تبدیلی و غذایی و همچنین شیلات است که به طور حتم با بهرهبرداری از آنها شاهد رشد تولید محصولات کشاورزی استان خواهیم بود.
وی افزود: ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان قم در سال گذشته ۲۳۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال بود که این رقم در سالجاری با برنامهریزی انجام شده رشد چشمگیری پیدا خواهد کرد، همچنین به دنبال آن هستیم که با توسعه ظرفیت صادراتی محصولاتی همچون خاویار، پسته، زیتون، تخم مرغ و سایر محصولات کشاورزی تولید شده در قم، حضور موفقی در بازارهای منطقهای و جهانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: به طور کلی هفت درصد ارزش افزوده استان قم متعلق به بخش کشاورزی است که با گسترش سرمایهگذاری در این حوزه، به دنبال ارتقای جایگاه آن در اقتصاد استان هستیم و در این ارتباط از ظرفیت اعتبارات دولتی در کنار تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تحقق اهداف ترسیم شده، استفاده میکنیم.
حاجی رضا با اشاره به اهتمام سازمان جهاد کشاورزی قم در موضوع تامین امنیت غذایی، گفت: بر اساس برنامهریزیها امسال ظرفیت تولید در بخشهای مختلف همچون دام و طیور، شیلات، محصولات باغی و زراعی و نیز محصولات گلخانهای نسبت به سال گذشته حداقل هفت درصد رشد خواهد کرد.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای راهبردی سازمان جهاد کشاورزی قم که در قالب برنامه تغییر الگوی کشت استان دنبال میشود، توسعه کشتهای گلخانهای است که بر همین اساس به دنبال افزایش سطح زیر کشت و ارتقای ظرفیت تولید محصولات گلخانهای برای تامین تقاضای داخلی و نیز صادرات محصولات خارج از فصل به کشورهای مختلف هستیم.
وی تاکید کرد: همچنین سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای بهرهگیری از جدیدترین یافتههای علمی و فناورری روز، به منظور افزایش ظرفیت تولید و کیفیت محصولات غذایی مورد نیاز مردم، همکاری خوبی را با شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی فعال در استان آغاز کردهاست.
رییس جهادکشاورزی قم گفت: به طور کلی حدود ۱۴ هزار بهرهبردار و ۴۰ هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.